Paštika z tresky
Vlastní recept
Ingredience:
- Treska filet 500 gramů
- Smetana 200 ml
- Vejce 2 ks
- Citronový pepř
- Sůl
- Na vložku losos nebo vařená mrkev 50-80 gramů
- Citronové plátky na ozdobení
Postup:
Tresku dvakrát umeleme na nejmenších otvorech.
Smícháme s ostatními ingrediencemi a vymícháme do pasty.
Lososa nebo mrkev si nakrájíme na kostečky cca jako cibuli najemno.
Vložku, která je barevná, vmícháme do pasty.
Tuto hmotu vlijeme do 12 silikonových košíčků na mufiny.
Zakryjeme kouskem pečícího papíru a pečeme na 180°C cca 40 minut.
Dáme vychladnout do lednice. Podáváme s opečeným toustem a máslem pokapané citronem. Hodí se na studenou mísu.
Dobrou chuť přeje Olda Dryšl